Új tilt optika a Phase One XT rendszerhez

2022. 07. 13. | Egyéb kategória

Akárcsak az elődei, az XT Rodenstock 40mm kiemelkedő teljesítményt nyújt, legyen szó az élességről vagy éppen a képminőségről, amit már jól megszokhattunk úgy a Phase One-tól, mint a Rodenstock-tól.

“Egy új objektív, ami minden elkötelezett tájfotós számára nélkülözhetetlen.” – Vélekedett róla Drew Altdoerffer, a cég Digitalizációért felelős Portfóliókezelési alelnöke. “Fontos része lesz az XT objektív sorozatunknak, köszönhetően annak, hogy a tilt kialakítása lehetővé teszi a fókuszsík finom vezérlését, képes maximalizálni a mélységélességet, valamint az XT eltolási lehetőséget kiegészíti egy Z eltolási opcióval annak érdekében, hogy kivételes képminőséget és kompozícióvezérlést érjünk el.”

Az új 40mm-es objektíven túl még egy újdonsággal érkezett a Phase One, bejelentette, hogy a Phase One X-Shutter már használható a Rodenstock HR Digaron 138mm f/6,5 objektívhez is. Korábban a Rodenstock egyedülálló és speciális objektívje nem volt elérhető fizikai zárral, a Phase One X-Shutter integrálása azt jelenti, hogy az IQ4 felhasználók közvetlenül, digitálisan vezérelhetik az objektív zársebességét és rekeszértékét.

A következő hetekben frissítés is várható a Cascable AB (iOS applikáció) számára. A frissítés következtében az IQ4 teljesítménye javulni fog és a mobilos integráció is gördülékenyebb lesz. A frissítés során kiemelt figyelmet kap a képminőség javítása, a munkafolyamatok teljesítményének növelése, az élőképes képkockasebesség gyorsabb elérése, a wi-fi kapcsolat javítása és az IQ4-en tárolt képek közvetlen elérése. Azáltal, hogy növelik a munkafolyamat teljesítményét az IQ4-re mentett képek elérhetősége és átvitele is javul.