Teljesen automatizált és optimalizált multispektrális képalkotás

2022. 05. 30. | Egyéb kategória

KOPPENHÁGA, 2022. május 19. – A Phase ONE optimalizálta az iparág első, teljesen automatizált, nagy felbontású multispektrális képalkotási (MSI) rendszerét.

A Phase One Rainbow MSI leegyszerűsíti a multispektrális képalkotást, festményekről, műalkotásokról, az emberi szem számára nem látható régi szövegekről készült fotók pontos és nem-invazív rögzítését, feldolgozását, elemzését, a részletek identifikációját és osztályozását eddig soha nem látott gyorsasággal végzi el a program.

A Phase One Rainbow MSI az egyetlen jelenleg elérhető rendszer, amely teljesen automatizált 150 MP-es munkafolyamatra képes. A program támogatja a „multiband” -et és „narrowband” -et, tehát a szűk tartományú és több sávos képalkotást, betartva a „Charisma” irányelveket. Nagyon széles dinamika tartományban történő munkának köszönhetően a legkisebb képrészleteket és nyomokat is rögzíti és mellékeli az utómunkára. A szoftver egyszerűsége és megbízhatósága lehetővé teszi bárki számára az akár technikai szaktudás nélküli használatot is.

„A Rainbow MSI solution automatizálása helyettesíti a manuális multispektrális képalkotás fáradságos, összetett és hibalehetőségektől hemzsegő folyamatát” – mondta Eric Joakim, a termék menedzsere. „Az expozíciós idő csökkenésének köszönhetően gyorsabb munkafolyamatot kapunk, amely segít megvédeni a törékeny tárgyakat, és már az első képkészítés során is tökéletes képet kapunk.”

Phase One Rainbow MSI Solution új funkciói

Az új Standard beállítású, nagy felbontású Phase One iXH 150MP vagy iXG 100MP kamera, és a Rainbow MSI Solution most új eszközöket kínál a gyorsabb kalibráláshoz és gyorsabb feldolgozáshoz:

– Elemző modul a „Narrowband” és „Multiband” azaz többsávos és keskeny sávú képhalmazokhoz is

– Elemző eszköz – Eredmény gyorsan és könnyedén:

– főkomponens-analízis

– Független komponenselemzés

– Klaszterezés (K-Means)

-Képek szűrése PCA csatornák 2D-s hisztogramja alapján

-A Spectral Readout eszköz segít az anyagok azonosításában és osztályozásában

– „Narrowband” és „Multiband” azaz a keskenysávú RGB konvertálás teljes színű képet hoz létre a „Narrowband” -ek egyesítéséből.

A Rainbow MSI megoldással a kezdeti kalibrálási folyamat után a kapott kép „stack”-ből a szoftveres megoldás képes egyetlen kattintással rögzíthető és feldolgozható fájlokat létrehozni – ezzel időt takaríthat meg a manuális munkafolyamathoz képest.

A rendszer kifogástalan expozíciós „image stack”-eket biztosít, tökéletesen igazított képekkel, amelyek lehetővé teszik és egyszerűsítik a rögzítés utáni elemzésüket. Támogatja a többsávos (UV, látható, IR) és keskeny sávú (16 egyedi hullámsáv az UV-től az IR-ig) multispektrális képalkotást az alkalmazások széles skálájának megkönnyítése érdekében. A szoftver felajánlja a képrögzítést, feldolgozást és „image stack”-ek elemzésének a használatát bármely módszerrel. 

Az multispektrális vizsgálatok automatizálása azt jelenti, hogy még a szakképzetlen emberek is képesek lesznek multispektrális képalkotási projekteket vállalni. Továbbá, mivel a folyamat sokkal gyorsabban megy végbe, a kutatók és a műemlékvédők fontolóra vehetik egy teljes könyv digitalizálását pár oldal felvételezése helyett. Ha a tárgy egy nagyméretű festmény, amely több lépcsős és ismétlődő rögzítést igényel, ez az automatizált munkafolyamat megvalósíthatóbbá tenné a projektet.

Ha további információt szeretne kapni a multispektrális képalkotásról, vagy érdeklik a régi fotók, negatívok, műtárgyak digitalizálása, többet megtudhat a gombra kattintva!