Az új Phase One XC: utazásbarát fényképezőgép, páratlan képminőség

2023. 07. 05. | Egyéb kategória

A Phase One 2023. június 27-én, Koppenhágában mutatta be új XC kameráját, amelyet azoknak a fotósoknak terveztek, akiknek fontos a legmagasabb képminőséget biztosítaniuk utazásaik során. Az XC a Phase One eddigi legkompaktabb digitálisan integrált fényképezőgépe.

“Az XC kamerát társ-fényképezőgépként terveztük. Kompakt mérete, egyszerű kezelése és széles látószöge miatt mindig a közeledben lehet, és mindig készen áll a felvételekre” – mondta Drew Altdoerffer, a Phase One Digitizálási alelnöke.

Az XC kamera ötvözi a Phase One IQ4 150 megapixeles teljesítményét és képességeit (a legjobb minőségű valódi full-frame középformátumú érzékelőre építve) a teljesen integrált Rodenstock HR Digaron-S 23 mm f/5.6 objektívvel. Az XC elsődlegesen páratlan képminőségre összpontosít egy egyszerűsített és kompakt kialakításban. Kényelmes méretű és rendkívül intuitív használatra tervezték. A Phase One XC egyszerű kezelhetősége lehetővé teszi, hogy a fotós leginkább a pillanat megörökítésére koncentrálhasson, kevésbé a kamera beállításaira.

“Engem az fogott meg az XC-ben először, hogy csak be kellett pakolnom a legkisebb táskámba és már indulhattam is a fotós túrámra.” – mondta Thomas Biasotto, hivatásos fotós, alpinista és író.

Az ésszerű, dán tervezésnek köszönhetően a Phase One kamerák adott igényekre és elvárásokra szabva ötvözik a fejlett technológiát és a kivételes képminőséget, ezzel – és precíziós mechanikájával – tökéletes alapot biztosítva az utazó fotósok számára.

Kiváló technológia

Az XC kamera a legmagasabb minőségű komponensek köré épül:

 • Az XC kamerát kizárólag a Phase One IQ4 150 megapixeles (vagy IQ4 150 MP Achromatic) készülékekhez építették – az Infinity Platformot támogatva, amely innovációt és fejlődő technológiát nyújt. Elegáns ergonómiát és egyszerű kezelhetőséget kínál.
 • Az XC kamera tartalmaz egy integrált Rodenstock HR Digaron-S 23 mm f/5.6 objektívet, amelyet a Phase One stratégiai partnere, a Rodenstock gyárt. Az X-Shutterrel van integrálva – egy intelligens vezérelt elektromágneses zárral, amely a Phase One Geospatial rendszeréből született.
 • A Phase One A/S vezető kutatója, fejlesztője és gyártója közép- és nagyformátumú digitális kameráknak és képalkotó rendszereknek. A Phase One 1994 óta úttörő a digitális fotótechnológia fejlesztésében. A cég olyan alapvető képalkotó technológiákat és különböző digitális kamerákat és képalkotó modulokat fejlesztett ki, amelyek a világ legnagyobb képminőségét kínálják felbontás, dinamikatartomány, színhűség és geometriai pontosság tekintetében. A Phase One a legmagasabb minőségű képalkotó technológiát kínálja számos igényes üzleti szegmensben, mint például a térképezés, légi felvételek, ipari ellenőrzés és örökségvédelmi digitalizálás, valamint a világ legigényesebb professzionális fotósainak.

  A központja Koppenhágában, Dániában található, és regionális irodákkal rendelkezik New Yorkban, Denverben, Kölnben, Tel-Avivben, Tokióban, Pekingben, Sanghajban és Hongkongban. A Phase One hosszú távú kapcsolatot ápol ügyfeleivel, technológiai partnereivel és globális viszonteladói hálózatával, gyakran digitális képalkotási partner szerepét játszva az egyedi igényekkel rendelkező ügyfelek számára. Az ilyen szolgáltatási szenvedély segítségével a Phase One folyamatosan felülmúlja az elvárásokat, és előre viszi a képalkotó iparágat.

  További részletekkel kapcsolatban és demo teszt foglalásért keresd Phase One szakértőnket az alábbi elérhetőségein:

  Bedő Dániel
  Telefonszám:  +36 30 740 44 88
  Email: daniel.bedo@tripont.hu