A másodperc töredékének megragadása – Egy Forma-1-es fotózás

2022. 02. 21. | Egyéb kategória

Jesper Grønnemark nem kockáztatott, amikor lehetőséget kapott arra, hogy a Red Bull Racing Forma-1-es autóját fotózza. A nagyteljesítményű motorsport csúcsának megörökítése a lehető legjobb képminőséget követeli meg, ezért Jesper a Phase One középformátumú kamerarendszert választotta a feladatra.
A megbízható fényképezőgép-felszerelés elengedhetetlen volt, mivel a gyors tempójú fotózás során nem volt helye a hibázásnak. Jespernek meg kellett küzdenie a kiszámíthatatlan dán nyári időjárással és a szoros időbeosztással, hogy megörökíthesse a dinamikus, másodpercek töredéke alatti képeket. Nézze meg Jespert akció közben az alábbiakban.

A nap programja a Forma-1-es versenyautó forgatásával kezdődött egy tengerparti helyszínen, valamint a dán vidék szívében. A Red Bull Racing F1-es autója a versenypályától távolodva kétségtelenül lenyűgöző látványt nyújtott, de az idő rövid volt. Jesper egy filmes stábbal együtt dolgozott ezen a megbízáson, miközben az utakat és a környező területeket lezárták a nyilvánosság elől. Mivel azonban minden egyes helyszínen szigorú időkorlátok voltak érvényben, szűk volt a lehetőség, hogy minden szükséges felvételt elkészítsenek. Vajon Jesper képes lesz-e teljesíteni a feladatot a nyomás alatt, és le tudja-e fotózni a döntő autós pillanatot? …Természetesen igen! Nézze meg az alábbi képeket.

A Red Bull Racing csapata egy egész kikötőt zárt le, hogy megvalósíthassa ezt a különleges fotózást. A korábbi helyszíneknél nagyobb nyílt térrel a versenyzőnek több lehetősége volt arra, hogy a kerékkel pörögjön, drifteljen és fánkozzon az autóval. Jesper minden bizonnyal a legtöbbet hozta ki a lehetőségből, hogy néhány hihetetlenül dinamikus felvételt készítsen a jellegzetes ipari háttér előtt. A fenti videóban megtudhatja, hogyan érte el Jesper az egyedi szögeket és perspektívákat.

Ezt a csodálatos versenyautót fotózni ennek a különleges ügyfélnek egy nagyon szórakoztató kaland volt. Szuper dinamikus fotókat készítettem, amelyek igazán kiemelik a versenyzés nagy sebességű elemét. Csodálatos nap volt, rengeteg jó felvételt készítettem. Imádom a munkámat.

JESPER GRØNNEMARK

A profi fotósok mind egyetértenek abban, hogy a lehető legjobb eredményeket szeretnék elérni, de nem akarják, hogy a fényképezőgépük lelassítsa őket a kihívásokkal teli, időhiányos felvételeknél. Ezért használta Jesper a Phase One kamerarendszerét, amely intuitív kezelhetőséget és iparágvezető képminőséget biztosít.

Ezen az autós fotózáson az XF IQ4 150MP-es kamerarendszert használták a Schneider Kreuznach 35mm LS f/3.5, 80mm f/2.8 és 240mm f/4.5 IF objektívekkel.

Jesper további munkáit itt tekintheti meg: Jesper Gronnemark Photography